FAQ | Motivation Viktcoaching

FAQ

Vanliga frågor och svar

1Är jojo-bantning skadligt för min hälsa?

Jojo-bantning är bra för hälsan! Resultatet av en vetenskaplig studie visar att dödligheten för dem som anstränger sig för att gå ner i vikt, även om de misslyckas med att behålla den vikt de gått ner, var 24% lägre jämfört med dem som inte gör någonting för att minska i vikt. Fetma, liksom alkoholism och drogberoende är en sjukdom av känslor. Detta förklarar antalet återfall. Dina misslyckanden ökar dina chanser att lyckas!

2Är proteindieter farligt?

Det är inte farligt om du följer de rekommendationer ni fått från er vikt- och motivationscoach och/eller er läkare. Om ni är fullt frisk i övrigt är det här en helt ofarlig, noga uträknad metod som bygger på vetenskapligt stöd. Leva med övervikt är mycket farligare för hälsan.

Inga dödsfall har rapporterats på över 20 år!

3Är protein bra för mig?

Absolut. Det är viktigt att gå ner i vikt hälsosamt. En diet som inte är proteinbaserad orsakar förlust av muskelmassa, skapar ett tillstånd av svaghet, saktar ner ämnesomsättningen, försvagar hjärta och främjar återhämtning av den förlorade vikten. För hälsosam viktminskning är behovet av protein dubbelt så stort, för att hålla sig frisk och för att skydda din muskelmassa.

Proteinerna har egenskapen att framkalla mättnad under minst fyra timmar. Proteintillskott är ingen mirakelmedicin och har inte egenskapen att de förbrukar fett. De hjälper till att bibehålla muskelmassa, muskler runt ditt hjärta, hudens elasticitet och att behålla metabolismen. Tvärtom så är det farligt för hälsan om du inte äter tillräckligt med protein. Proteintillskott kan tas som ett mellanmål eller för att ersätta en måltid.

4Är proteindieter dåligt för njurarna?

Ingen studie visar att så är fallet.

Den föreslagna kostplanen har inte en hög proteinhalt utan en låg mängd kolhydrater. Mängden av proteiner som konsumeras är inte ett överskott med avseende på en normal diet. Denna diet kallas proteindiet eftersom proteiner är de viktigaste näringsämnena.

5Kommer jag att behålla min vikt?

Efter fyra år har våra klienter behållt 82 % sin målvikt, med månadsvisa uppföljningsmöten och användande av beteendemodifikations-programmet.

75% av patienterna som behåller sin vikt väljer att ta proteinsupplement/tillskott om det behövs.

Vi har samma framgång bland våra låga kaloridieter och mycket låga kaloridieter.

6Hur många kalorier är ett halvkilo av fett?
0.5 kg fett är lika mycket som 3500 kcal energi. Så det tar 3500 kcal mer eller mindre för dig att gå ner cirka 0.5 kg.
Detta är ekvivalent med 500 kcal per dag i 7 dagar.
7Jag är rädd för att bli hungrig.

Desto mindre socker du äter, desto mindre kommer du att känna dig hungrig.

Sockret stimulerar aptiten.

För att undvika sug, ät en proteinkälla innan du blir hungrig. Det ska inte vara mer än 3-4 timmar mellan dina mål.

8Jag är rädd för att hamna på en s.k. "viktplatå" och att inte kunna gå ner mer i vikt.

Det finns ingen fysisk "platå". Ofta kan mindre avvikelser såsom (kolhydrater) och stress, brist på sömn, menstruation, för litet vätskeintag m.m. inducera vätskeansamling i kroppen.

Större delen av tiden så är det en inbillad "platå" som enbart finns i huvudet. Det ger en låsning av din motivation. Du har gått ner i vikt och du känner dig bättre. Vår kostbok kan hjälpa dig att identifiera dina avvikelser, som din vätskeansamling kan bero på.

9Kommer jag att gå upp i vikt igen efter att jag nått min målvikt?

Inte om du har lärt dig av dina tidigare misstag. Under programmet kommer vi att ta itu med de beteenden och attityder som är ansvariga för din viktökning. När du når din önskade vikt kan vi erbjuda dig ett underhållsprogram (ett besök per månad, läs mer på Programsidan) för att se till att dina gamla vanor inte kryper tillbaka igen.

Kliniska studier visar att våra kunder behåller 82% av sin viktminskning efter 4 år när de följer ett viktunderhålls program.

10Jag är rädd för att få rynkor.
Det är sant att om du gå ner i vikt, kommer du att ha fler rynkor, men du kommer även att se yngre ut. Om du konsumerar tillräckligt med protein, behåller huden sin elasticitet.
11Jag går inte ner i vikt trots att jag knappt äter någonting.

Nyligen genomförda studier visar att människor underskattar sin genomsnittliga förbrukning med 1.050 kcal per dag. I genomsnitt underskattar kvinnor som är överviktiga sitt kaloriintag med mer än 620 kcal per dag..

Om du har ett mindre kaloriintag och ett högre “kaloriuttag” så går du ner i vikt.

12Jag går inte ner i vikt trots att jag motionerar ofta
Nyligen genomförda studier visar att människor i genomsnitt överskattar sin kaloriförbränning av fysisk aktivitet med 250 kcal.

Fler frågor?

1Kommer proteinet i proteintillskotten från kött?

Våra proteintillskott är gjorda av mjölkprotein och/eller sojaprotein, som till stor del reducerats på socker och fett.

2”Light”-produkter, är de verkligen light?

Livsmedel som kallas light innehåller ofta tillsatt socker, såsom sackaros, fruktos, sorbitol, xylitol och mannitol.

Sockerfritt bröd existerar inte, eftersom när bröd bakat på mjöl spjälkas, så skapar det socker. Presenteras som “utan tillsatt socker”.

Du bör också titta på antalet kalorier. Titta på näringsdeklarationen på produkten!

3Mejeriprodukter?

Ice milk som är en frusen dessert innehåller samma antal kalorier som glass eftersom fettet har avlägsnats och har ersatts med socker.

I mjölk finns det socker eller laktos som innehåller kalorier.

I våra lågkaloridieter har mejeriprodukter begränsats eftersom de innehåller mycket kolhydrater. Proteintillskott är även en bra källa till kalcium.

4Jag är hungrig!

Din kostplan har tagits fram för att minska hunger och för att ge en känsla av välbefinnande under din viktminskningsfas.

Om du är hungrig kanske du inte följer planen till 100 %, genom att du äter fler kolhydrater än rekommenderat. Om du hoppar över dina proteintillskott eller låter det gå mer än 4 timmar mellan målen kan det också orsaka hunger. De vanligaste orsakerna till att du är hungrig är ofta fysiologiska, såsom lågt blodsocker vilket kallas hypoglykemi.

En annan fysiologisk orsak till ökad hunger är trötthet orsakad av brist på sömn.

Din hunger kan också vara resultatet av psykologiska orsaker, t.ex. om du har stressiga omständigheter

Det viktigaste för dig att göra är att åta dig att följa din rekommenderade kostplan till 100 %, för att se till att din hunger inte orsakas av hypoglykemi. Se sedan till att du får 7–8 timmars sömn varje natt och slutligen, ta itu med den stress som du upplever! Med den här strategin kommer du vanligtvis att kunna hantera din hunger.

5Varför ta mina proteintillskott?
Det är viktigt att ta dina proteintillskott, samt andra tillskott av vitaminer och mineraler som rekommenderats, för att bevara dina muskler – viktigast är ditt hjärtas muskler – och för att förhindra sug eller hetsätning. Tillskotten kommer också att förhindra muskelkramp, yrsel och illamående. På lång sikt kommer proteiner att hjälpa dig att behålla och öka din muskelmassa så att du mycket lättare behåller din nya kroppsvikt.
6Jag känner en avsaknad av något, när jag är på en diet.

Det är mycket viktigt för dig att ta itu med denna känsla eftersom det är det främsta skälet till att folk ger upp programmet.

Fråga dig själv: Vad är det jag säger till mig själv som gör att jag känner så?

Denna känsla av förlust är resultatet av hur du uppfattar din diet. I ditt sinne är fördelarna med att äta vad du vill och när du vill, starkare än de fördelar du känner att du får av att vara på din önskade vikt.

Så det är mycket viktigt att du konfronterar dessa tankar direkt. Med konfrontera menar jag bara att du ska utmana ditt sätt att tänka.

Upprepa frågan tills du vet varför du känner dig berövad. När du har identifierat din anledning, fråga dig själv om det är en realistisk tanke eller en orealistisk tanke?

Fråga sedan dig själv: Vad är viktigare för mig? Att ha en bra hälsa, att se bra ut och må bra, eller att kunna äta vad som helst och när jag vill?

Känslan av deprivation (att du saknar något) kan minskas genom att använda denna teknik.

7Ska jag väga mig hemma?
Din vikt kan variera ganska mycket under dagen och från dag till dag, som en följd av förändringar i vätskeansamling. Det är bäst att väga dig en gång i veckan och på samma plats, för att få ett bättre mått på din vikt.
8Det är svårt att ändra mina vanor!

Att skapa nya vanor är svårt men det är viktigt för att behålla din viktminskning.

Börja med att välja ett litet lätt mål som skall uppnås under den kommande veckan.

När du lägger till små framgångar vecka efter vecka så kommer det att bygga upp ditt självförtroende.

Var realistisk och försök inte ändra dina svåraste vanor direkt. Och om du inte har arbetat på din valda vana den här veckan, känn inte skuld – fortsätt bara fokusera på det under den kommande veckan.

9Jag ska på en fest, eller på en middag på en restaurang, där det kommer att bli svårt för mig att hålla mig till min diet.
För att undvika sug, särskilt på fester eller restauranger, föreslår jag att du äter en eller två proteintillskott innan du går, eftersom det kommer att minska din hunger och hjälper till en hel del med att behålla kontrollen.
10Jag kan inte se varför jag gör det här!

Du har svårt att se de fysiska eller psykologiska fördelar som du skaffat dig sedan du påbörjade programmet.

Du måste veta att vi gör saker, eftersom vi anser att det är värt det. Gör dig ständigt medveten om dessa fördelar. Tänk på dem, säg dem högt till dig själv och skriv även ner dem ofta.

Det är mycket viktigt att vara medveten om dessa fördelar och tänka på dem dagligen så att du inte glömmer bort dem.

Människan har den dåliga vanan att glömma de fördelar han får när han väl nått sitt mål.

Inga fler ursäkter!

Motivation Viktkliniken och våra personligt anpassade motivationsprogram kommer att uppfylla dina behov.

Låt oss bli din personliga vikt- och motivationscoach!

css.php
ERBJUDANDE! Fri frakt på alla köp över 900krJA TACK, jag vill handla!
+ +